fbpx

6.6. – jednání se zástupci společnosti Arriva (zvýšení konkurence na železnici)

– společná porada uvolněných členů rad JčK a SM ČB na téma Regionální letiště v ČB (historie, aktuality, budoucnost).

4.6. – Regionální rada ODS

1.6. – Kamenný Újezd – předávání Oranžového hřiště, vybudovaného za prostředky Nadace ČEZ

31.5. – příprava dalších silničních projektů k žádosti o finanční prostředky z poslední výzvy Regionálního Operačního Programu (obchvat Kaplice, další etapa Zanádražní komunikace v ČB, další balík pásmových oprav regionálních silnic).

– účast na setkání stavbařů Jihočeského kraje – prezentace hlavně projektů v oblasti silniční infrastruktury.

30. 5. – vyhlašování vítězů a předávání cen (hlavní cenou byla 4 jízdní kola) na krajském finále Dopravní soutěže mladých cyklistů na dopravním hřišti v Táboře (bezpečnost silničního provozu a základy první pomoci).

29.5. – výjezdní Rada kraje v Č. Krumlově (diskutovány problémy města – probíhající realizace protipovodňových opatření – někteří občané již zapomněli na r. 2002 a PPO nechtějí; hrací automaty – město přijalo vyhlášku na úplný zákaz všech výherních automatů. Ve vedlejší obci, Přísečná, jsou však provozovány stále – profitují na tom hlavně taxikáři, kteří vozí lidé z Krumlova do Přísečné Ministerstvo financí nechce s fenoménem „jednorukých banditů“ nic dělat, vymlouvá se na nutnost ochrany zahraničních investic a nový zákon záměrně připravuje velice pomalu; průmyslová zóna, o kterou mají investoři velký zájem, se prakticky nemůže dále rozvíjet, vzhledem k tomu, že leží na hranici CHKO. Naší snahou bylo najít kompromisní řešení..

Byla schválena aktualizace vyhlášky Zásady pro zadávání veřejných zakázek Jihočeských krajem a jím zřízených organizací reflektující nový Zákon o veřejných zakázkách.

  • K-klub v Prachaticích – hlavním tématem diskuse byla „Zelená Šumava“. Kůrovcová kalamita je katastrofální a ničí i ostatní lesy v JčK, Horním Rakousku a Bavorsku. Proti zelené lobby a odpovědnému náměstkovi MŽP Tesařovi (TOP 09), však zatím není obrana.

26.5. – předávání cen vítězům na Rallye Č. Krumlov. tradiční událost automobilového sportu ovlivnila tragická událost – havárie jedné z posádek závodního vozu.

24.5. – zahájení semináře o „sociálně vyloučených lokalitách“ (Romové) – viz článek na dané téma v sekci Autorské články.

– jednání v Třeboni o dalším postupu v projektu zvýšení retenční kapacity rybníka Rožmberk (= ekonomicky efektivní protipovodňové opatření vhodně doplňující ochranu povodí Lužnice pod rybníkem – Veselí, Soběslav…) – viz mé předchozí články a prohlášení.

23.5. – hodnotící komise na zpřesňující studii k trase Šumavské Elektrické Dráhy (soutěž byla zrušena do rozhodnutí soudu v žalobě, kterou podalo asi 12 stěžovatelů na Zásady Územního Rozvoje kraje). Tím se zbrzdí proces zúžení současného koridoru, tudíž se nám nepodaří „odblokovat“ velké množství pozemků, na kterých by místní podnikatelé mohli začít realizovat své projekty.

22.5. – účast a zahájení konference Doprava, pořádané s kolegy z Bavorska (v Č. Budějovicích);

– jednání se zástupci Statutárního města České Budějovice – prezentace studie „Hlinský krček“ a diskuse o dalším postupu (město zadá vypracování projektové dokumentace na vybudování spojky mezi ulicí Hlinská – Hraniční.