fbpx

Ve čtvrtek 28. června 2012 jsem se zúčastnil jednání a tiskové konference s ministrem ŽP ČR Tomášem Chalupou. Jedním z hlavních motivů bylo ukončení funkčního období ředitele NP Šumava Jana Stráského. Jeho rok a půl trvající působení v NP Šumava Tomáš Chalupa ocenil ne pro formu a „ze slušnosti“, ale objektivně a právem pozitivně. S tímto jeho názorem se ztotožňuji.Poznal jsem Jana Stráského jako profesionála s pragmatickými názory a schopností dělat kompromisy tam, kde mohou přinést řešení, ale také se schopností být neústupný, pokud to situace vyžaduje.A že situací, kdy byla neústupnost kvůli hlasitě křičícím (ekologickým??) aktivistům a kritikům na místě, nebylo málo, o tom není pochyb.

Jan Stráský tedy ve funkci končí. Už o tom bylo napsáno v různých článcích a komentářích hodně, takže já jen dodávám: Pane Stráský, díky!Je za co!

http://budejovice.idnes.cz/reditel-sumavskeho-parku-strasky-konci-vystrida-ho-jeho-namestek-1ci-/budejovice-zpravy.aspx?c=A120628_092031_budejovice-zpravy_sor