fbpx

17. 10. – jak jsem již avizoval, v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo bych rád pro 8. – 9. třídy ZŠ a první ročníky jihočeských středních škol zorganizoval vzdělávací „představení“ The Action ( www.theaction.cz), které tuto cílovou skupinu (tj. budoucí řidiče) sugestivně informuje o nebezpečích a důsledcích neopatrnosti v silničním provozu. Ve středu zase o krok postoupíme v přípravě realizace představení pro cca 3.000 žáků.Populisticky bych si dovolil zdůraznit, že iniciaci přínosných aktivit v oblasti dopravní výchovy dětí a mládeže považuji ve své práci za prioritní.

18. 10. – setkání s Danou Drábovou, předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost – jednání o eventuálním rozšíření evakuačních tras Jaderné elektrárny Temelín. Populisticky bych si dovolil zdůraznit, že bezpečnost elektrárny a občanů, žijících v jejím okolí, je pro mě prioritaJ

 18.10. –  jednání s generálním ředitelem ŘSD Davidem Čermákem. Společně domluvíme postup převodu silnice Kamenný Újezd – České Budějovice – Týn nad Vltavou – Tábor do silnic I. třídy, tzn. do vlastnictví státu. Po dobudování dálnice D3 by totiž připadla Jihočeskému kraji, což by znemožnilo využít její celý potenciál. Výhledově na ní musí mj. vzniknout obchvaty Týna na Vltavou, Všechlap, Malšic, Sudoměřic, Slap, Tábora, musí dojít např. i k rozšíření kruhového objezdu v Plané u Českých Budějovic… Populisticky bych si dovolil zdůraznit, že modernizace silniční sítě v Jihočeském kraji je pro mě klíčovým tématem.

19. 10. – setkání s 1. náměstkem primátora (Občané pro Budějovice) pro ekonomiku a majetek města České Budějovice, Miroslavem Jochem (ČSSD) a náměstkem primátora (Občané pro Budějovice) pro investice a správu veřejných statků, Kamilem Caltou (TOP 09), na kterém nastavíme plán úklidu silnic ve vlastnictví a správě Jihočeského kraje, které prochází městem České Budějovice. Populisticky bych si dovolil zdůraznit, že čistota měst a vesnic je pro život občanů důležitá.

23. 10. – Rada kraje – budeme vypisovat nové veřejné zakázky, schvalovat výsledky několika dalších a možná dokonce budeme i nějaké rušit… Pozor na možný klientelismus či korupci, transparentnost, efektivitu projektů, úsporu nákladů…!