fbpx

V pondělí 15. dubna 2013 zavítala do Jihočeského kraje vládní delegace Republiky Tatarstán ( Ruská federace), vedená prezidentem Rustamem Minnichanovem. Návštěvy se zúčastnil také velvyslanec Ruské federace v ČR pan Boris Kiselev a představitelé vlády a významných firem Republiky Tatarstán.

Delegace v rámci programu navštívila Jadernou elektrárnu Temelín a poté přijala pozvání předsedy Jihočeské hospodářské komory a generálního ředitele Motoru Jikov a.s. pana Miroslava Dvořáka k návštěvě budějovické divize Motoru Jikov a.s. Součástí společného jednání byla prezentace výrobních programů firmy, včetně inovačních programů vývoje zařízení alternativních zdrojů energie (CNG).Hosté si také prohlídli výrobní provozy a technologie. tato návštěva navazovala na předchozí kontakty v oblasti spolupráce ve strojírenství.

Další část programu se konala v Hluboké nad Vltavou, kde na oficiální večeři prezident Minichanov a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba potvrdili oboustraný zjem o rozvíjení dalších vztahů v několika oblastech spolupráce.

Bylo mi ctí a potěšením se této akce zúčastnit.