fbpx

Vážení opravdoví Jihočeši :-),
než jsem začal psát tyto věty, ptal jsem se sám sebe, jestli vůbec má smysl psát pozvání k volbám. Kdo chce jít volit a je rozhodnut, tak půjde, kdo nechce, sotva se nechá přesvědčit … Má to smysl?

Odpověď jsem našel při procházení fotek z uplynulých dvou měsíců, tedy z volební kampaně. Opravdu velmi rád jsem se zúčastnil různých akcí, z nichž každá byla jiná – a přesto všechny měly společný prvek: nadšení a srdce těch, kteří je připravovali ( a patří jim poděkování a obdiv)  i se jich účastnili. Většina z nich navíc byla důkazem, že jihočeské tradice jsou stále živé a stále patří do našeho života. A to je důvod a velká motivace, proč pozvání k volbám napsat – protože každý z nás ve volbách svým hlasem rozhodne o tom,  jestli tady bude prostor pro ty, kteří do toho, co dělají, dávají nadšení, srdce, své schopnosti, svůj čas…

Ano, má smysl napsat pozvání k volbám….protože má smysl jít volit. I přes všechny pochybnosti a výhrady k chybám, které se staly v minulosti. Dobrou volbou můžeme dalším – a mnohem větším! – chybám předejít.

Dovolte tedy, abych vás pozval k volbám, ve kterých 25. a 26. října rozhodneme o tom, jakým směrem se naše země, Česká republika a my, její občané, vydáme.

Děkuji vám za pozornost, kterou jste mému pozvání věnovali.

Václav Král