fbpx

Podmořské hlubiny i české rybníky, delfíni, plankton i žraloci…. nadšení, zájem, umění filmařů, potápěčů,  střihačů, stovky hodin práce a příprav – to je Mezinárodní filmový festival Voda-moře-oceány, jehož 10. ročník se ve dnech 12.- 15. září konal v Hluboké nad Vltavou.

Bylo mi opravdu ctí zúčastnit se jako člen Dozorčí rady Povodí Vltavy s.p.  v sobotu 14. 9. ceremoniačního večera MFF v KC Panorama. Kromě setkání se zajímavými hosty – sirem Jamesem Manchamem, 1. prezidentem republiky Seychyly, renomovaným filmařem Davidem Hannanem, prezidentem festivalu Steve Lichtagem, viceprezidentem Jindrou Soukalem, Danem Landou – Žitem 44  a mnoha dalšími jsem si užil jak příjemnou atmosféru večera, tak hodně zajímavé filmové náměty.

Opět jsem si potvrdil, že každý velký životní ( nebo festivalový) příběh přitahuje příběhy další…. A tak jsme setkali s příběhem jedenáctileté Barunky Sedláčkové, která i přes svou nemoc žije možná naplněnější život než my relativně zdraví. Barunka maluje obrázky ústy – nazývá to „pusopisem“ a její obrázky byly nejen vystaveny ve foyer KC panorama, ale také se staly nejvýraznějším motivem ceremoniačního večera.

Po slavnostním vyhlášení oceněných filmů a předání cen následovalo setkání všech účastníků večera u Relax Bali Café. Neformální prostor byl ideální pro neformální diskuze – s Danem Landou jsme stihli prodebatovat muziku, automobilové závody, potápění i naše vize a potápění a vize jsme probrali také s Jindrou Soukalem a  Stevem Lichtagem. Díky za podnětné názory, pánové!

Co dodat? Že všem organizátorům festivalu přeji hodně energie, štěstí a nápadů v přípravě dalšího, už 11. ročníku. A sobě přeji, abych v příštím ročníku stihl shlédnout víc filmů ze slaných i sladkých vod než letos.