fbpx

Přišel mi e-mail , kterým se předseda ODS Petr Fiala obrací na nás, členy ODS, ve věci uprchlické krize. V materiálu je stručný návrh podmínek pro uprchlíky v ČR a také anketa, ve které by měli členové ODS vyjádřit svůj názor na tuto problematiku.

No vida! Tak už i ODS zjistila, že se něco děje. K zamyšlení posílám pár „realistických řešení“ uprchlické krize. Ponechám stranou jejich manipulativní vymezení, ale zaráží mě už ta forma stranické komunikace o takto závažném tématu. Namísto jasně definovaných názorů, apelu na ochranu svobod občanů České republiky a dodržování zákonů se ke členům obrací naši vrcholní zástupci s anketou. Je to pustý alibismus a beznaděj.

Bláhově jsem si myslel, že politika ODS by se měla tvořit v co nejširším plénu, od úrovně místní (občanské), přes oblastní, regionální až na úroveň republikovou; prostřednictvím návrhů, diskusí a následným hlasováním o jednotlivých usneseních. Výsledky hlasování by pak měly být závazné. Anketa však dává pouze prostor ke slovním průjmům placených diskutérů nebo tlachání několika málo chronických komentátorů čehokoli. No nic. Je čím dál jasnější, že k lepším zítřkům s novým ptákem nedoletíme.

Jak mi včera říkal kamarád, „v krajských volbách budu volit toho, kdo se jasně postaví proti současnému migračnímu šílenství… třeba i toho Konvičku“. Tak se modleme, ať to už není pozdě a hlavně pozor na „populistické vyhrocování problémů“

Zmíněnou anketu najdete ZDE