fbpx

V pondělí 25.dubna jsem se zúčastnil avizovaného semináře Vzestup a pád české pravice – 25 let ODS. V médiích se budeme dozvídat mnoho (h)různých interpretací. Dle mého názoru, Institut Václava Klause zorganizoval (tak jako vždy) důstojnou akci, která autenticky připomněla dlouhou tradici politické strany, která jako jediná v České republice hájila, resp. měla hájit liberální principy v oblasti ekonomiky a konzervativní hodnoty ve všech ostatních oblastech života občanů. Škoda jen, že nepřišel nikdo ze stávajícího nejvyššího vedení ODS. Tato skutečnost jen zvýrazňuje rozpačitost současných funkcionářů v přístupu k oslavám tohoto významného výročí.


Nemám ambici vypisovat zde důležité body z příspěvků jednotlivých řečníků. Doporučuji najít si jejich původní znění a v klidu a bez předsudků se nad nimi zamyslet v celém kontextu a hloubce… např. zde http://www.institutvk.cz/…/vaclav-klaus-dvacate-pate-vyroci….


Současná realita všeobecné regulace, přerozdělování, páchání dobra a korektnosti mě pouze utvrzuje v tom, že pravicové hodnoty jsou správné… Pojďme jim opět společně vdechnout život.