fbpx

Pane ministerský předsedo Sobotko, dám vám zdarma jednu radu do nadcházejících dnů. Při rozhodování, jestli budeme muset na naše území povinně přijímat migranty, kteří (v tom lepším případě) přijali účelové pozvání A. Merkelové a s vidinou štědrých sociálních dávek se již mnoho předlouhých měsíců valí do Evropy, nebo jestli se Česká republika z této „povinnosti“ vykoupí, zvolte peníze.

V situaci, kdy se většina z vedení České národní banky rozhodla naplno hrát čertovský mariáš s bezcennými dluhopisy, emitovat miliardy korun a nakupovat za ně EURa, posílání těchto virtuálních částek do Brusele nebude mít reálný dopad na životy občanů České republiky a jejich bezpečnost. Jinými slovy v krátkodobém horizontu nenapácháte škody větší, než jaké plynou z vašich dalších socialistických experimentů. A dlouhodobého pohledu je aktuální politická situace stejně neudržitelná…

Z tohoto politického handlu však koukejte pro občany České republiky něco pořádného vytřískat. Co třeba domluvit (a musíte to udělat vy osobně!), že nás Evropská komise už přestane buzerovat s novou legislativou k EIA a budeme moci klíčové dopravní stavby zrealizovat na základě starých posudků? Budeme tak mít šanci profinancovat tuto výstavbu z „evropských“ peněz ještě v programovacím období 2014 – 2020. Předpokládám totiž, že další takové období už nebude. Až vás pak skutečná politická reprezentace hájící národní zájmy dožene k politické odpovědnosti, budete mít alespoň nějakou polehčující okolnost.